Učenci 5. razreda so sodelovali v naravoslovnem dnevu na temo zdravega načina življenja in ekološkega kmetovanja.
Ogledali so si proizvodno podjetje kmetije Sinkovič, kjer so spoznali načine in postopke predelave domačega mleka v različne vrste mlečnih izdelkov. Posebnost njihove proizvodnje je, da zagovarjajo tradicionalen pristop in večino dela opravijo ročno, pod strogimi pogoji, saj želijo proizvajati le najkakovostnejše izdelke. Z jogurti, smoothiji in skuto nas razveselijo tudi na šolskem jedilniku.
Po zanimivi predstavitvi je sledil gurmanski del, ko smo slastne izdelke lahko poskusili.
V šoli so učenci obnovili znanje o zdravem načinu življenja in kaj lahko sami naredijo, da bodo ostali zdravi, sproščeni in srečni. K temu seveda sodi tudi uravnotežena prehrana, dovolj spanja in gibanje na svežem zraku.
Sledila je priprava zdravega lahkega obroka: sadnih nabodal, energijske ploščice in sveže iztisnjenega soka. 
Ugotovili smo, da namesto kupljenih izdelkov mnogo prigrizkov in sladic lahko izdelamo iz domačih sestavin in krepimo ekološko zavedanje, da ne ustvarjamo dodatnih odpadkov.
Vse pripravljeno smo seveda tudi poskusili.
 
Dober tek!
Lučka Palir Mavrič
(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)