Christiane F.:
MI, OTROCI S POSTAJE ZOO

Zgodba o Christianinem življenju se dogaja v času berlinskega zidu. Christianina družina se preseli v vzhodni Berlin in Christiane ter njena sestra spoznata nove prijatelje, s katerimi razgrajata pa Kropiusovem mestu, kolikor pač desetletnici lahko. Na prehodu v drugo šolo spozna prijatelje, ki jo zapeljejo na kriva pota, pota mamil. Po nekaj mesecih jemanja raznih tabletk ter kajenja hašiša pa presedla na heroin. Zato potrebuje tudi veliko denarja in, ah preberite sami, če se je takrat trinajstletnica le lahko odvadila.


Joanne K. Rowling:
HARRY POTTER – FENIKSOV RED

Harry Potter naj bi se vpisal v peti letnik bradavičarske akademije za čarovnike in čarovnice. Na to komaj čaka, obenem pa se sprašuje, zakaj se njegova prijatelja Ron Weasley in Hermiona Granger že celo poletje vedeta tako skrivnostno. Toda mladi čarovnik bo kmalu odkril, da bo novo šolsko leto njegov svet obrnilo na glavo…

Dumbledore, ravnatelj Bradavičarke, je dlani nazadnje odmaknil z obraza in se skozi svoja drobna očala pozorno zazrl v mladega čarovnika: “Čas je,” je dejal,”da izveš, kar bi ti moral zaupati že pred petimi leti. Harry, sedi prosim. Povedal ti bom vse…”

Sam sem knjigo prebral in menim, da je zanimiva in primerna za vsako starost. Knjigo si lahko sposodite tudi v naši, šolski knjižnici. Torej, če ste prebrali odlomek in se vam je zazdel zanimiv, le v knjižnico in si jo izposodite. Ima 720 strani, toda to vas naj ne prestraši, kajti te strani švignejo mimo kot blisk! Knjiga še nikomur ni škodila, zato čimprej začnite brati! Knjiga je tudi v naši knjižnici.


Nancy Garden:
PISMO ZA ANNIE

Liza in Annie se spoznata zgolj po naključju v nekem muzeju. Čeprav sta različni kot dan in noč, kmalu postaneta najboljši prijateljici. Kmalu ne moreta več ena brez druge in končno si marata priznati, da ju veže poleg prijateljstva še nekaj drugega – iskrena ljubezen! V negotovem odkrivanju te nove plati njiju samih spoznata še dve sorodni duši – učiteljici angleščine in likovne vzgoje na Lizini šoli ter se spopadata najprej s predsodki bližnjih, potem pa ju nesrečna usoda ponese celo na sodišče, tudi obe učiteljici, zaradi “nemoralnega vedenja”. Na koncu dekleti vendarle zbereta pogum in priznata svojo ljubezen, čeprav sta za to žrtvovali poklica svojih učiteljic.


David Belbin:
ŠOLA LJUBEZNI

Kako lepo je biti zaljubljen, kajne? Vsak dan v njegovi bližini je kot raj na Zemlji! Še posebej, če je tudi on vate! Rachel plava nad oblaki, ko ji Mike prizna svojo ljubezen do nje. Z njim je tako božansko! Vendar njuna zveza nima prihodnosti. Sestajata se lahko le na skrivaj, z večnim izgovorom za druge. Kajti Mike, Rachelina ljubezen, poučuje angleščino na njeni šoli…


Sam White:
MOJ DIVJI FANT

Nikki se življenje spremeni na sestrini poroki. Tam spozna zabavnega in nenavadnega fanta. Ko jo nekega dne odpelje izpred šole s kolesom je Nikki v “rožicah”. Na realna tla stopi šele takrat, ko ji On pove, da krade kolesa. Toda to ne izniči njene ljubezni. Knjiga je zelo “carska”, zato si jo preberite še sami!!


Janja Vidmar:
AKNOŽER

Monika je zaskrbljena, zaljubljena, mozoljasta, a odločna in zgovorna štirinajstletnica, ki ure in ure preždi v kopalnici in se prereka z lastnim odsevom v ogledalu. Prizadevanja za lepši videz, naklonjenost razrednega lepotca in še in še je pisateljica Janja Vidmar opisala z veliko mero humorja.


Janja Vidmar:
DEBELUŠKA

Pisateljica Janja Vidmar je kriva, da je njena DEBELUŠKA bila najbolj brana knjiga v mnogih knjižnicah. To je zgodba o vitki štirinajstletni Urški, ki jo nerazumevanje mame pahne v načrtno stradanje. V začaranem krogu težav se naposled zgrudi in življenje ji rešijo zdravniki.


Mary Hooper:
PRVA LJUBEZEN

Ljubezen, ljubezen in še ljubezen. Knjige s takšno vsebino so najbolj iskane pri mladih bralcih. Največkrat izposojena knjiga je bila PRVA LJUBEZEN pisateljice Mary Hooper.


Gaby Schuster:
VELIKA LJUBEZEN

Ljubezen je za marsikatere najpomembnejša stvar. Tako misli tudi glavna junakinja te zgodbe Mirjam (Minki), ki je z vso močjo zaljubljena v Saša.

ODLOMEK: “Saša!” Brez konca in kraja bi Mirjam lahko ponavljala njegovo ime. Saša-Saša-Saša-Saša! Kot pesem. Kot ljubezenska pesem. Saša, rada te imam. Prosim bodi nežen z mano, bodi pozoren, daj nama dovolj časa. Vse to in še mnogo je bilo v enem samem njenem vzdihu “Saša!”. Ni si upala vprašati, ali je razumel.

Če bi radi vedeli več, si preberite knjigo VELIKA LJUBEZEN.


Domenica Luciani:
SKRITA KAMERA

Zgodba govori o dveh sestričnah, Sari in Marini, ki se igrata z videokamero in posnameta svoje domače. Vse se lepo odvija dokler ju ne odkrijejo STARŠI!

ODLOMEK: “Izdaja!” sva kriknili. “Odkrili so naju!”. Po preprogi so bili razprostrti najini zakladi, najine videokasete, ki sva jih posnele s tolikšnim veseljem. Zbrane sorodnike sem nahrulila: “Ne razumem, zakaj pokate od smeha v kinu, ko pa na ekranu vidite svoje smešne napake, je to čisto nekaj drugega. Ali se vam ne zdi, da sva z Marino naredili nekaj dobrega za vse skupaj?!

Enid Blyton :
Pet prijateljev: SKRIVNOST ŠEPETAJOČEGA OTOKA

Če ste že brali ostale dele te zbirke zagotovo veste, da prijateljem na vsakem koraku preži nevarnost. Za tiste, ki niso prebrali niti enega dela, pa svetujem, da si najprej ogledajo 1. knjigo iz te zbirke.

Zgodba govori o skrivnostnem dečku, prijatelju živali in ne ljudi. Vendar to še ni vse: prijatelji odkrijejo skrivnosten vodnjak, ki vodi v nekakšen jašek. Kmalu se spet znajdejo v novi pustolovščini.

(Skupno 339 obiskov, današnjih obiskov 6)