»Zobje so bogastvo, ki ga zdaj morda še ne znate ceniti, ko boste pa nekoč morali seči globoko v žep, boste razumeli, zakaj sem vam težila vsa ta leta.« (M. Kramberger)

Učenci 5. razreda so se kot šolski zmagovalci tekmovanja za najčistejše zobe udeležili prireditve v Šmarju na osnovni šoli.

Tekmovanje za čiste zobe je v šolskem letu 2017/18 potekalo že 21.. Letos se od nas poslavlja zobozdravstvena sestra gospa Majda Kramberger, ki je za zobno preventivo na šolah skrbela kar 19 let.

Gospa Majda je povedala, da je v tekmovanju sodelovalo 20 šol, več kot 1200 učencev. 26 učencev se lahko pohvali z nazivom najboljši med posamezniki. Tem je bila namenjena posebna nagrada.

V pestrem, zabavnem in čustvenem programu smo prisluhnili nagovorom gospe Majde, njenih strokovnih kolegov, direktorici ZD Šmarje in županu. Gospa Majda nas je že med letom seznanjala s svojim naslednikom gospodom Petrom, ki bo »stopil v njene čevlje« po njeni upokojitvi. Da bo nalogi, ki ga čaka, resnično kos, je dokazal s tem, da je dobesedno stopil v njene škornje in v njih naredil nekaj korakov. Gospa Majda pa je v kratki igri prevzela vlogo učenke Majde, ki ji gospod Peter v šoli pregleda zobke.

Poskrbeli so tudi za glasbeno poslastico – presenečenje za gospo Majdo, ki se ni ustrašila glasbenega izziva, ampak si je pogumno oprtala harmoniko in pritegnila ansambelski zasedbi.

Obiskovalci prireditve smo prejeli priznanja, kipec in darila kot nagrado za celoletni trud.

V zaključnem delu smo se s petjem in gibanjem poveselili z glasbenikom Spidijem, ki nam je pokazal, da je zobna higiena pomembna in to ne samo v Sloveniji, pač pa tudi po širnem svetu.

Polni lepih vtisov se bodo tudi naslednje leto trudili ostati med najboljšimi v čistoči zob.

Lučka Palir Mavrič in 5. razred

(Skupno 362 obiskov, današnjih obiskov 1)