Spoštovani starši, učenke in učenci!

Zaradi resne epidemiološke situacije in izvajanja ukrepov za preprečevanje širjenja virusa COVID-19, se bo za učence od 1. do 9. razreda od ponedeljka, 9. 11. 2020, pouk izvajal na daljavo.

Učenci od 6. do 9. razreda ste takšno obliko pouka že izvajali v tednu pred počitnicami. Učenci od 2. do 5. razreda pa so se že v šoli preizkusili v uporabi spletnih učilnic. Staršem učencev od 1. do 5. razreda bodo razredničarke posredovale vsa dodatna navodila preko Lopolisa.

 

Pouk na daljavo bo potekal preko Arnes spletnih učilnic. Vanje se učenci prijavljajo z AAI računom in geslom.

Pouk bo po večini potekal po ustaljenem urniku (v ponedeljek, 9. 11. 2020, pričnemo s 1. turnusom), učitelji pa bodo gradiva v spletni učilnici objavljali najkasneje do 8. ure zjutraj za vsak dan sproti ali za cel teden.

Zaradi neposrednega stika in lažjega učenja bodo nekatere šolske ure potekale “v živo” preko videokonference platforme Zoom. Videokonference bodo objavljene v urniku posameznega razreda.

 

Tisti učenci, ki so izrazili potrebi po  računalniški opremi (tablica) jo prevzamete na šoli v soboto, 7. 11. 2020, med 8. in 9. uro. V tem času lahko učenci pridejo tudi po delovne zvezke, učbenike in ostale potrebščine, ki jih imajo v šoli.

Starše učencev od 1. do 5. razreda obveščamo, da se za varstvo otrok zaradi odrejene karantene ali druge zunanje objektivne okoliščine nezmožnosti obiskovanja šole, obrnete na svojega delodajalca, v roku treh delovnih dni. Delodajalcu priložite izjavo, da zaradi obveznosti varstva, ne morete opravljati svojega dela (tretji odstavek 61. člena zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19, Uradni list RS, št. 152/20).

Drage učenke, dragi učenci!

Pred vami je prvi teden izobraževanja na daljavo za celotno šolo. Verjamem, da vam bo lažje kot je bilo spomladi, saj smo se skupaj pripravljali na delo na daljavo od začetka šolskega leta. Svoje delo opravite sproti, saj vam bo veliko lažje, ko boste stopili nazaj v šolske klopi. Vzpodbudite tudi svoje sošolce, ki so takšno obliko dela mogoče vzeli manj resno. Povejte jim, da skupaj zmoremo vse. Učenje na daljavo prinaša nove možnosti medsebojnega sodelovanja in usvajanje znanja.

Vsi zaposleni na šoli vam bomo v pomoč, zato nam pišite ali pokličite od 7.00 do 15.00.

Na spodnjih povezavah boste našli različne napotke za varno uporabo interneta ter pomoč pri delu na daljavo. SAFE.SI (https://safe.si/) od leta 2005 deluje kot nacionalna točka osveščanja otrok in najstnikov o varni rabi interneta in mobilnih naprav. Njihove aktivnosti so namenjene štirim ciljnim skupinam: otrokom, mladostnikom, staršem in strokovnim delavcem (učiteljem, socialnim, mladinskim delavcem …).

https://safe.si/nasveti                                                                              OSTANITE ZDRAVI.

Ravnateljica in učitelji

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)