Na Osnovni šoli Lesično smo 30. 11. 2022 imeli zanimiv in zabaven dan, saj je  potekal tehniški dan. V vsaki učilnici so se izdelovali različni izdelki, s katerimi smo se začeli pripravljati na božič. Članice šolskega novinarstva smo učence obiskale v učilnicah, jih zmotile pri delu in povprašale, kaj počnejo.

Na razredni stopnji so izdelovali okraske za na jelko, nekateri so izdelovali okraske za na okna, drugi so se posvetili izdelavi škratov, smrečič in voščilnic. Pri delu so uporabljali različne okraske – bleščice, barvne trakove, okrasne bunkice … Učencem so bile všeč različne stvari, vsem pa je skupno, da imajo radi takšne dneve, ker radi ustvarjajo.

Na predmetni stopnji so v učilnici za slovenščino izdelovali voščilnice, v učilnici za matematiko so izdelovali svečnike, v učilnici za družboslovje so izdelovali smrekice iz lesa in lesene okraske za na jelko, v učilnici za tehniko pa so pakirali okraske. V učilnici za naravoslovje so izdelovali izdelke za na okna, ki so jih nato obesili po vsej šoli. Pri delu so potrebovali različne pripomočke – škarje, lepilo, rezalnik, papir, pisala. Vsi učenci, ki smo jih izprašali, so odgovorili, da so jim takšni dnevi zelo všeč, ker ni pouka, lahko poslušajo glasbo in se družijo.

 

Avtorice prispevka: Janja Ivačič, Lana Reberšak

Fotografije: Tia Recko, Lara Potecin in Leja Kozole

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)