Otroški parlament omogoča sodelovanje vsem osnovnošolcem, ko lahko spregovorijo, podajo svoje mnenje, ideje, dileme o vprašanjih, ki so zelo pomembna v obdobju odraščanja. Tudi v tem šolskem letu bomo razpravljali o duševnem zdravju in učencem s pomočjo zunanjih sodelavcev in z izvedbo različnih delavnic pomagali, da bodo skrbeli za svoje duševno zdravje.

Ko govorimo o zdravju, pogosto pomislimo samo na fizično telo. Toda naše telo, naša glava, naša psiha in duševno počutje so med seboj močno povezani in prepleteni. Pomembno je, da skrbimo zase na vseh nivojih in vseh področjih delovanja. Duševno zdravje pomeni, da imamo občutek notranje moči, da smo se sposobni soočati z različnimi problemi, da znamo negovati trdne in kvalitetne odnose, da obvladujemo stresne situacije, da smo sposobni prepoznavanja in ustrezne predelave svojih čustev, da imamo voljo do življenja in čutimo življenjsko vitalnost. 

Danes, 14. novembra 2023, nas je obiskala gospa Kaja Strniša, ki je zaposlena v podjetju BRST PSIHOLOGIJA. Interaktivno predavanje, ki ga je izvedla, je bilo zasnovano z namenom ozaveščanja in izobraževanja osnovnošolskih otrok o pomenu duševnega zdravja. Učencem predmetne stopnje je predala pomembne informacije in dejstva, da bodo lažje razumeli svoja doživljanja, razvijali spretnosti za obvladovanje različnih težav v počutju in razpoloženju ter jih spodbudila k odprti komunikaciji o duševnem zdravju.

 

Mentorica: Liljana Cerar

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)