Od ponedeljka, 3. oktobra, do nedelje, 9. oktobra bo potekal Teden otroka. Osrednja tema letošnjega Tedna otroka je »Skup se mava dobr«, kar je tudi naslov pesmi pri otrocih zelo priljubljenega NIPKEja, ki bo letošnji ambasador. Podatki TOM telefona kažejo, da je prijateljstvo nekaj, po čemer mladi najbolj hrepenijo, da se imajo dobro s sovrstnikom, ki mu lahko zaupajo, zato se tokrat osredotočamo na pomen povezanosti, druženja, prijateljstev, pogovarjanja v živo, skupnih dogodivščin, sproščenosti in zabave.

Naša šola bo v Tednu otroka za vse učence organizirala športni dan s pohodom in kostanjevim piknikom. Lani uspešno izpeljana dobrodelna akcija PODARIM – KUPIM se bo ponovila tudi letos. V okviru te akcije bodo učenci zbirali igrače, družabne igre, knjige, ki so še dobro ohranjene in jih ne potrebujejo več. Le-te bodo lahko potem vsi učenci na urejeni šolski tržnici kupovali po simbolični ceni, izkupiček bo namenjen v šolski sklad.

SPV Občine Kozje bo v tem tednu popeljal drugošolce in tretješolce OŠ Lesično in OŠ Kozje  na ogled Letališča Brnik. Učenci prometniki se bodo srečali z ga. županjo ob okrogli mizi Varnost šolskih poti na Občini Kozje.

Tretješolci bodo sprejeti med Mlade člane rdečega križa. Potekale bodo naravoslovne ustvarjalnice na temo metuljev za učence od 1. do 5. razreda, ki bodo organizirane v sodelovanju s Kozjanskim parkom. V sodelovanju z izvajalci DRUŠTVA CARROM MARIBOR bo za te učence organiziran tudi rolerski dan. To je kombinacija mini tečaja rolanja in štafetnih ter elementarnih iger na rolerjih. Otroci se bodo v sproščenem in zabavnem vzdušju naučili osnov rolanja, igre in še več.

Učenci 9. razreda si bodo ogledali predstavitev srednješolskih programov na Šolskem centru Rogaška Slatina ter aktivno sodelovali v delavnicah. Za mlajše učence bodo organizirane igre na igriščih in na prometnih površinah v okolici šole, svoje spretne roke bodo preizkusili na lončarskem vretenu.

Potopisno predavanje Nejca Draganjca bo vsem učencem popestril šolske ure.

Za učence 6., 7. in 8. razreda bodo organizirane preventivne delavnice na temo drog in nasilja, ki jih bo izvajal Janez Pravdič, specialist za policijsko preventivo.

Da pa bi bili dobro pripravljeni tudi za morebitne neljube dogodke, bodo učenci in vsi zaposleni izvedli evakuacijsko vajo.

Mentorica projekta: Karolina Hostnik Amon

 

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)