Učenci 5. razreda so se udeležili srečanja na temo Prometa in trajnostne mobilnosti. Obiskali smo OŠ Kozje, kjer smo se z vrstniki razporedili v skupine in prisluhnili zanimivemu predavanju Uroša Kramarja s Fakultete za logistiko. Fakulteta s pomočjo Občine Kozje pripravlja Celostno prometno strategijo za naslednjih pet let. Obenem ozaveščajo otroke in mlade k zavednem ravnanju z viri energije, prometom in spodbujajo ohranjanje okolja.
Učenci so razmišljali in se pogovarjali o prednostih in slabostih prometa in prometnih povezav, o vplivih na kraj in naše okolje. Predstavili so svoje videnje prometa v prihodnosti in ugotavljali, da mnoge ideje niso tako fantastične kot se sprva zdi.
V skupinah so oblikovali plakate z naslovom Ko bom župan/ja … in nanje zapisali, v kakšnem okolju bi radi živeli, kaj bi v kraju in svoji občini spremenili, za kaj bi namenili sredstva in pomagali k razvoju s čim manjšimi slabimi posledicami za naravo.
Udeleženci so se v sproščenem in ustvarjalnem duhu prosto razgovorili in čas je kar prehitro minil. Izdelke učencev si lahko ogledate na razstavi v Kozjem – malo v spomin, malo v opomin …
Lučka Palir
(Skupno 268 obiskov, današnjih obiskov 1)