Na Osnovni šoli Lesično se je na vroče torkovo popoldne odvijal prav poseben dogodek. Osmošolka Leja Kozole je namreč javnosti predstavila svoj literarni prvenec Ko postaneš nekdo drug in s svojim nastopom očarala vse prisotne.

Leja je pokazala izjemen talent na literarnem področju, ki so ga prepoznali tudi v založbi 5ka, kjer so objavili natečaj Mladi pisatelj leta 2023. S svojim prvencem je osvojila 2. mesto in ob podpori družine je izšla tudi tiskana verzija njene knjige. 

Na šoli smo ob predstavitvi njene knjige pripravili dogodek s kulturnim programom, ki se ga je udeležilo veliko obiskovalcev. Skozi pogovor z avtorico in ob poslušanju posameznih odlomkov iz njene knjige smo spoznali, o čem je pisala v knjigi. Po besedah ustanoviteljice založbe 5ka, ge. Petre Škarja, je Leja po slogu pisanja eden največjih talentov med mladimi pisatelji. Na sami predstavitvi je s suverenim nastopom pokazala, da je iz pravega testa, in dokazala, kako zrelo lahko razmišljajo tudi najstniki. 

Zahvale za lepo izpeljan dogodek gredo seveda tudi Leji in njeni družini, ki nas je po kulturnem programu razvajala s sladkimi dobrotami. 

Leji želimo, da bo svoj talent samo še negovala in razvijala, mi pa ji bomo pri tem stali ob strani po najboljših močeh.

Mentorica Klavdija Namurš

Fotografije so last Polone Zakošek in Lidije Kotnik Klaužer.

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)